Δίκαιο Αλλοδαπών
Το Δικηγορικό Γραφείο Δημήτρης Σβόμπος και Συνεργάτες, αναλαμβάνει επίλυση νομικών ζητημάτων που άπτονται του Δικαίου Αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, υποθέσεις που αφορούν στους ιδιώτες καθώς και στις επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, και ήτοι την εκπροσώπησή τους ενώπιον των Δικαστικών Αρχών και κάθε αρμόδιας υπηρεσίας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφέρειας (έκδοση – ανανέωση αδειών διαμονής κλπ.).
Ιδιώτες
Κατάθεση και παραλαβή αδειών διαμονής
Νομική στήριξη κατά την αγορά ή την πώληση της ακίνητης περιουσίας (5ετής άδεια διαμονής επενδυτών)
Αναγνώριση αλλοδαπών δικαστικών αποφάσεων
Άρση δικαστικής και διοικητικής απέλασης
Διαγραφή υπηκόων τρίτων χωρών από τον κατάλογο ανεπιθύμητων (SIS, ΕΚΑΝΑ)
Ζητήματα Ιθαγένειας (κατάθεση δικαιολογητικών για κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας, παρακολούθηση της πορείας της υπόθεσης κλπ.)
Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις
Ίδρυση και νομική υποστήριξη των εταιρειών παντός είδους, ίδρυση υποκαταστημάτων εταιρειών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και άλλων χωρών παγκοσμίως
Άδειες Διαμονής για επιχειρηματίες και οικονομικά ανεξάρτητα άτομα
Άδειες διαμονής για τους διευθυντές και άλλα στελέχη
Νομάδες
Η ιδέα των ψηφιακών νομάδων εμπνεύστηκε άμεσα από την τηλεργασία και άκμασε κατά τους καιρούς της πανδημίας. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, πολλοί άνθρωποι έχουν επιλέξει την απασχόληση η οποία δεν απαιτεί φυσική παρουσία. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ψηφιακών νομάδων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να ωθήσει τη χώρα να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για αυτούς.
Ο ψηφιακός νομάς ζει σε διάφορα μέρη του κόσμου και εργάζονται σε μία ξένη χώρα. Με το άρθρο 11 του ν. 4825/2021 εισήχθη στο εσωτερικό μας δίκαιο, για πρώτη φορά, ο θεσμός των ψηφιακών νομάδων. Ο Νόμος προβλέπει τη χορήγηση εθνικής θεώρησης εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς, οι οποίοι εργάζονται εξ αποστάσεως με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) με εργοδότες ή πελάτες εκτός Ελλάδας (ψηφιακοί νομάδες) για χρονική περίοδο έως δώδεκα μήνες. Οι ψηφιακοί νομάδες δεσμεύονται με σχετική υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα παρέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εργασία ή υπηρεσίες ή έργο σε εργοδότη με έδρα ή υποκατάστημα στην Ελλάδα.
Παρότι γίνονται ενέργειες από την Ελλάδα με σκοπό να διευκολυνθεί η ζωή του ψηφιακού νομά. Η Ελλάδα προσφέρει φοροαπαλλαγή διαρκείας 7 ετών και άδεια διαμονής, υγειονομική περίθαλψη, φορολογικές δηλώσεις, έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Το γραφείο μας αναλαμβάνει τις ανωτέρω διαδικασίες συμπεριλαμβανομένων της σύμβασης εργασίας, υπηρεσιών ή έργου.